Kiropraktinen hoito

Kiropraktiikan määritelmä

Kiropraktiikka on tieteenala, joka on erikoistunut selän ongelmien määrittelemiseen ja hoitoon, erityisesti tukirangan ja nivelten alueella. Kiropraktikko pyrkii ongelmia aiheuttavien toiminnallisten häiriöiden ja hermostollisten vaikutusten tutkimiseen ja niiden korjaamiseen.

Kiropraktinen tutkimus ja käsittely

Kiropraktisen tutkimuksen tarkoituksena on määritellä hoidon tarpeellisuus, sopivuus ja turvallisuus sekä käsittelyalue ja käsittelytapa. Analyysi tehdään käyttämällä apuna potilaan tapaushistoriaa, fysikaalis-kliinisiä, ortopedisia, neurologisia ja tarvittaessa röntgen- ja laboratoriotutkimuksia. Selkärangan toimintamuutosten paikallistamisessa on tärkeä osa käsin tapahtuvalla nikamien ja ympäröivien kudosten asentojen ja liikkeiden käsin tunnustelulla.

Kiropraktikko pyrkii parantamaan selkärangan alueen rakenteellista tasapainoa, välilevyongelmien aiheuttamia vaivoja ja nikamien sekä muiden nivelten liikelaajuuksien toimintavirheitä. Kiropraktisen hoidon tavoitteena on poistaa syntyneet häiriöt vaikutusten alaisissa kudosrakenteissa, esimerkiksi hermokudoksissa, lihaksissa, verisuonistossa ja sidekudoksissa.

Potilaalle kerrotaan aina hoitotoimenpiteen tarkoitus ja esitellään suoritettava toimenpide.

Kiropraktista hoitoa annetaan yleensä 2-4 kertaa vaivasta riippuen. Joskus haluttujen hoitotulosten ylläpitäminen voi vaatia ajoittaista seurantahoitoa.

Hoidon turvallisuus

Oikein suoritettuna kiropraktinen hoito on erittäin turvallista. Hoitotoimenpiteitä soveltamalla se sopii lähes kaikenikäisille ja -kuntoisille potilaille. Koulutetun kiropraktikon suorittamana hoito on kivutonta.

Kiropraktinen koulutus

Kiropraktiikka on kolmanneksi suurin terveydenhuollon ammattiala lääketieteen ja hammaslääketieteen jälkeen. Alan opiskelu tapahtuu yliopistoissa, pääasiassa Englannissa ja Yhdysvalloissa. Koulutuksen kesto on 6 vuotta ja johtaa Doctor of Chiropractic (D.C.) oppiarvoon, joka on akateeminen loppututkinto. Opiskelijoiden kliinistä opetusta edeltävä koulutus vastaa täysin lääketieteellistä koulutusta, monilta osin ylittääkin sen, esimerkiksi anatomian, röntgenopin ja diagnostiikan ja ortopediikan osalta. Koulutetut kiropraktikot ovat akateemisesti korkeatasoisin manipulaatiohoitoja antava ammattiryhmä maailmassa.

Kiropraktikko Jaakonmäki

Simonkatu 12A 3b

00100 Helsinki

Ajanvaraukset:

ma-to 7.30 – 16.00

jussi@kiropraktikkojaakonmaki.fi

09 693 3948